Giants erikoiskilpailun finaali 4.3.2017

5.3.2017

Giantsin Erikoiskilpailun 2-osan kilpailijat: Tony Ranta (vas), Tomas Käyhkö, Sami Lampo, Jouko Forsten, Jonna Jokinen, Artturi Korpi, Jukka Viljanen ja Marko Akkanen
Giantsin Erikoiskilpailun 2-osan kilpailijat: Tony Ranta (vas), Tomas Käyhkö, Sami Lampo, Jouko Forsten, Jonna Jokinen, Artturi Korpi, Jukka Viljanen ja Marko Akkanen
Giantsin erikoiskilpailun voittajat Tony Ranta (vas), Tomas Käyhkö ja Sami Lampo
Giantsin erikoiskilpailun voittajat Tony Ranta (vas), Tomas Käyhkö ja Sami Lampo

Giantsin erikoiskilpailun alkukilpailua keilattiin huimat 303 suoritusta. Finaalirajaksi muodostui haastavassa olosuhteessa 1294, jonka teki Jukka Viljanen, Giants. Finaaliin saapui 16 keilaajasta 14 paikan päälle.

Finaali alkoi maltillisesti. Ensimmäisen sarjan jälkeen 8 parhaan joukkoon pääsi jopa 190 pisteen sarjalla. Peräkkäisiä kaatoja tuli monelle heti alussa, mutta jos keskittyminen herpaantui hetkeksikin, rankaisi olosuhde hyvinkin usein erilaisilla rei’illä. Kovimmalla tuloksella aloitti Kauhajokelainen Artturi Korpi, tuloksella 245.

3 sarjan jälkeen tulostaso ei vieläkään päätä huimannut. 8 parhaan joukkoon pääsi helposti, mikäli keilasi 200 keskiarvon vauhtia. Olosuhde rupesi hieman aukeamaan, ja muutama kova sarja tulikin tehtyä. Sami Lampo teki 254, Tomas Käyhkö 248 ja Ilkka Nenonen 257.

Sami Lampo jatkoi 4 sarjassaan kovan tuloksen tehtailua. Tällä kertaan hän laittoi taululle 242 komeilemaan. Piikki paikka oli hänellä hallussa. Muita erityisen suuria sarjoja ei muille tullut. 8 parhaan rajaksi muuttui 806, jota Jukka Viljanen piti hallussaan.

Viimeisessä sarjassa alkoikin tapahtua. Mika Määttä oli menossa finaaliin, mutta 1 reikä sarjan alkupuolelle ja 8 ruudun tyhjä pudotti miehen alle parituloksen. 9 ruutuun Mika sai kaadon ja 10 ruutuun hän teki 6/6. Tulokseksi kirjattiin 171. Samaan aikaan Jouko Forsten aloitti kaatotehtailun viimeiseen sarjaan. Jouko sai 4 jonon aikaiseksi, ja piti tyylikkäästi sarjan ehjänä loppuun asti. Tulokseksi tuli 225 puhtaana. Marko Akkasella viimeisessä sarjassa ei ollut mitään erityistä mainittavaa. Muutama hajakaato, 1 reikä ja muuten varmaa paikkailua. Marko teki tuohon sarjaan 183. Jouko oli ennen viimeistä sarjaa vielä 8 parhaan joukon ulkopuolella, mutta loistavalla viimeisellä sarjalla hän nosti itsensä jatkoon. Huonolla epäonnella Mika Määttä putosi jatkosta vain 2 pisteellä. Viimeisen jatkopaikan vei omiin nimiinsä Marko Akkanen.

Finaalin 2 osio pelattiin erilaisella tavalla, mitä koskaan aikaisemmin. Nyt finaali keilattiin 6 sarjaa, keräten mahdollisimman paljon raskaita pisteitä. Pisteet jaettiin sarjakohtaisesti niin, että 7 pistettä sai parhaimman sarjan tehnyt keilaaja. Seuraavaksi paras 6p, kolmanneksi paras 5p jne. Maksimi pistemäärä, mitä voi saada, on 42p. Mikäli olisi tullut tasatulos joillain keilaajilla, olisi pisteet puolitettu heidän kesken. Tällä kertaa ei tasatuloksia tullut kenellekään.

Kaksi ensimmäistä sarjaa meni Tony Rannan komennuksessa (256 ja 258 sarjoilla). 7 muulla keilaajalla meni kaksi ensimmäistä sarjaa suhteellisen paljon ristiin. Tony pienessä karkumatkassa, muuten tasainen tilanne.

Kolmannessa sarjassa Tony teki vain 201p, saaden vain 1 raskaan pisteen. Kärkituloksen teki Jouko Forsten, tuloksella 257. Nuori Artturi Korpi teki myös loistavalla kaatojonolla 249, saaden 6p. Tilanne 3 sarjan jälkeen: Tony Ranta 16p, Jouko Forsten 14p, Tomas Käyhkö 12p, Sami Lampo 12p, Artturi Korpi 10p, Jonna Jokinen 10p, Jukka Viljanen 10p ja Marko Akkanen 2p . Tilanne siis edelleen suhteellisen tasainen.

4 Sarja alkoi pitkillä kaatojonoilla, ja kovilla tuloksilla. Tony paransi edellistä sarjaa, tekemällä nyt 268. 7p suoritus siis. Toiseksi parhaan sarjan teki Artturi, 262. Kolmanneksi parhaan teki Tomas, 256. Tässä vaiheessa rupesi huomaamaan, kuinka paljon olosuhde helpottui, kun kaikki pelasi samanlaista linjaa. Tulostaso nousi todella korkealle, ja kaatojonoja oli vielä luvassa. Top 3 tilanne oli tässä vaiheessa: 1) Tony 23p. 2) Tomas 17p. ja 3) Artturi 16p.

5 sarjassa tehtiinkin päivän paras sarja. Jonna ja Tony tehtailivat kaatoja vuorotellen. Tony sai 7 alusta, kunnes 10 keila jäi pystyyn. Paikon jälkeen Tony muurasi loppuruudut umpeen, tekemällä 279. Jonna teki samalla rataparilla hieman paremman sarjan. Hän pääsikin 10 ruutuun asti. ensimmäinen heitto pesään ja kaato. 10 kaatoa peräkkäin. 11 heitto näytti myös hyvältä heitolta. Jonnan harmiksi radan päässä seisoi 10-keila. Paikolla tulokseksi 289, ja kun Jonna saa 10p tasoitusta sarjaa kohden, tulokseksi merkattiin 299. Selkeä sarjavoitto ja 7p talteen. Tonyn harmiksi 279 ei riittänyt kuin vain 6 pisteeseen. Tony piti kärkipaikkaa vieläkin hallussa. Nopealla laskupäällä huomattiin, että Tony voittaa kilpailun, vaikka ei saisi pisteen pistettä viimeisessä sarjassa. Tony johti 8 pisteellä Tomasia, sekä Samia. Viimeisessä sarjassa ratkeaisisi sijojen 2-5 henkilöt.

Tony näytti vielä viimeisessä sarjassa oman kisakunnon, viimeistelemällä viimeinen sarja tuloksella 276. Tomas ja Sami ratkaisi 2.sijan keskenään. Molemmilla oli tupla alla 10-ruutuun tullessa. Tomas heitti oman 10 ruudun ensimmäiseksi, ja teki 9-. Lopputulokseksi 247. Mikäli Sami tekisi kaadon 10-ruudun ensimmäisellä heitolla, hän menisi Tomasin ohitse. Kaatoa ei tullut, vaan 10-keila jäi pystyyn. Sami heitti keilasta ohi ja sarjaksi tuli 236. Lopullinen järjestys oli 1) Tony, 2) Tomas, 3) Sami, 4) Jouko, 5) Jonna, 6) Artturi, 7) Jukka ja 8) Marko. Tony keilasi 6 sarjaan tulokseksi 1538. Kova tulos, kun otetaan huomioon se, että finaalirajaksi tuli alkukilpailussa 1294.

Finaali sai positiivista palautetta pelityylistään. Muutama kehitysidea tuli pelaajilta, joten voi olla, että Giantsin kilpailussa nähdään vielä kyseinen pelityyli. Alla vielä finaalin 1-osan ja 2-osan tulokset.

Finaalin tulokset: 1-osa 2-osa

Teksti ja kuvat: Ilkka Nenonen