Porin Kesäkisan finaali 3.9.2017

7.9.2017

Kesäkisan 4 parasta vasemmalta Lauri Nenonen, Jaakko Nygård, Tony Ranta ja Artturi Korpi
Kesäkisan 4 parasta vasemmalta Lauri Nenonen, Jaakko Nygård, Tony Ranta ja Artturi Korpi

Porin keilahallin järjestämä Kesäkisan finaali pelattiin 3.9. Paikalle saapui 16 keilaajaa kahdestakymmenestä finaalipelaajasta. Finaalissa AVOIN ja BCD-luokka pelasivat samaaan aikaan oman 6 sarjan blokin, Joista 2 parasta keilaajaa jatkaisi pudotuspeleihin.

Kesäkisa pelattiin erilaisella formaatilla, kuin aiemmin. Molemmat luokat pelaavat ensin 6 sarjaa, aloittaen nollilta, jonka jälkeen Avoimen paras kohtaa BCD-luokan parhaan 1 sarjan pudotuspelissä. Nämä pelaavat niin sanotun finaalin, ratkaistaakseen sijat 1. ja 2. Molempien luokkien 2 sijat
kohtaavat myös toisensa pikkufinaalissa, 1 sarjan pudotuspelissä. Heistä voittaja on 3. ja hävinnyt 4.

Ensimmäinen sarja alkoi finalistien osalta tasaisesti, poislukien Lauri
Nenonen ja Tony Ranta. Lauri aloitti 236p. sarjalla ja Tonyn mahtialoitus 290p. sarjalla. Kolmen pelatun sarjan jälkeen AVOIN sarjaa johti Tony Ranta, mutta Lauri ja Reijo Saarinen pysyivät muutaman kymmenen pisteen perässä. BCD-luokassa kärkipaikan nappasi Kari Vuorinen, mutta heti perässä oli Artturi Korpi ja Jaakko Nygård. Kolmanteen sarjaan Jaakko heitti puhtaana 256p.
  6 sarjan kohdalla Lauri oli varmistanut piikkipaikan finaaliin tuloksella 1377(30), mutta toisesta jatkopaikasta käytiin tiukka kamppailu. Reijo Saarinen lopetti oman sarjansa ensimmäiseksi, tehden 1347(24). Tonylle riittäisi kymppiruutuun 2 kaatoa, jotta hän menisi ohi Reijosta. Tony tekikin vaadittavat 2 kaatoa, ja sai viimeisen jatkopaikan tuloksella 1352(0). BCD-luokassa Jaakko Nygård repi hurjan kirin, viimeistellen viimeisen sarjan 255p. Tuloksella, ja otti varman finaalipaikan tuloksella 1350(78). Artturi Korpi lopetti 2 viimeistä sarjaa 235p. Ja 237p. Tuloksella, jonka ansiosta hän pääsi pikkufinaaliin. Korpi teki 6 sarjaan 1312(84)
   Pikkufinaalissa kohtasi Tony Ranta ja Artturi Korpi. Ranta aloitti varmasti, tehden paikon ja 3 kaadon jonon, kun taas Artturille jäi 4 ekaan ruutuun kaksi paikkaamatonta reikää. Vaikka Korpi sai 14p. tasoitusta, oli Tonylla jo pitkä etumatka. Artturi teki 6 ruutuun vielä 9-, mutta siitä sisuuntuneena hän aloitti kaatojonon. Artturi teki 5 kaadon jonon ja 10 ruudun viimeisellä heitolla lähti 9 keilaa pois. Tuloksesti tuli 213(14). Tony pelasi varmaa, ehjää peliä, ilman isompia kaatojonoja sarjan loppupuolella. Viimeisessä ruudussa Tonyn piti vain osua pakkaan, voittaakseen oman pelinsä. Tämän hän tekikin, ja sai tulokseksi 216(0). Näin Artturi Korpi sijoittui sijalle 4 ja Tony Ranta
sijalle 3.
    Finaalissa vastakkain kohtasivat Jaakko Nygård ja Lauri Nenonen. Molemmat aloittivat hyvin rauhallisesti, ja tasaisesti. Molemmille jäi yksittäisiä keiloja, mutta kaatojonoja ei saatu lainkaan. Jaakolle tuli puhkaisu 3 ruutuun, mitä hän ei paikannut. Laurille vastaavasti reikä 5 ruutuun. 6 ruudussa ero oli Jaakon hyväksi 16 pistettä. 7 ruudusta alkaen Lauri teki triplan, kymppiruudun alle. Jaakolla taas alkoi ote lipsua, ja hän teki 3 tyhjää peräkäin. Loppu oli enään viimeistelyä, ja Lauri voitti kesäkisan tuloksella 204(5). Jaakko sai tulokseksi 167(13).
Tarkemmat tulokset löytyy alapuolelta linkistä.

Porin keilahalli kiittää kaikkia erikoiskilpailuun osallistuneita!

Finaalin tulokset.

Teksti Ilkka Nenonen