PKL:n joulukilpailun finaali 6.1.2018

13.1.2018

Avoimen kilpailun parhaat Tony Ranta ja Simo Flink
Avoimen kilpailun parhaat Tony Ranta ja Simo Flink
BCD kilpailun parhaat Raimo Palokoski ja Jouko Forsten
BCD kilpailun parhaat Raimo Palokoski ja Jouko Forsten

Vuoden 2018 ensimmäinen finaali Porissa keilattiin lauantaina 6.1. Kyseessä oli PKL:n joulukilpailu, jonka avoimen luokan finaaliin oli selvinnyt 9 keilaajaa ja BCD-luokan finaaliin 11 keilaajaa.

Finaalin aluksi kaikki keilasivat neljä sarjaa amerikkalaisittain, jonka jälkeen kummankin luokan kuusi parasta jatkoivat vielä kaksi sarjaa edellisiin tuloksiin. Avoimessa luokassa viimeisestä jatkopaikasta käytiin tiukka taistelu Timo Luodon ja Sami Heinosen välillä; neljäs sarja Luodolla 232 ja Heinosella 214 ja lopulta tasoitukset huomioon ottaen pisteen erolla viimeinen jatkopaikka pistein 783 – 782 Luodolle. Neljän sarjan jälkeen avoin luokka kolmen kärki Simo Flink – Lauri Nenonen – Tony Ranta ja BCD-luokka Jouko Forsten – Matti Peltonen – Maarit Huhtala.

Kaksi jatkosarjaa ei muuttanut avoimen luokan kärjen järjestystä vaan suoraan finaaliin eteni Flink ja pudotuspelipariksi Nenonen – Ranta. BCD-luokan kärjessä ainoastaan Forsten kykeni säilyttämään paikkansa kun Peltonen ja Huhtala hyytyivät samalla kun nuori Santeri Viljanen takoi tauluun sarjat 213(198) ja 207(192) sekä konkari Raimo Palokoski 211 ja 193. Suoraan finaaliin Forsten ja pudotuspelipari Viljanen – Palokoski.

Avoimen luokan pudotuspelistä finaaliin selvitti tiensä Tony Ranta voittaen Lauri Nenosen pistein 220 – 188(182). Nenonen kohtaloksi muodostuivat reiät ruutuihin 6 ja 8 ja molemmista paikoista jäi yksi keila pystyyn.

BCD-luokan pudotuspelistä finaaliin pääsi Raimo Palokoski voittaen nuoren yllättäjän Santeri Viljasen pistein 215-144(129). Viljanen teki reiät 2,4 ja 7 ruutuihin kun taas Palokoski teki kaadot ruutuihin 1-2 ja 4-6.

Liekö sitten johtunut odottamaan joutumisesta johtuvaa vai mistä kun molemmissa finaaleissa pudotuspeleistä finaaliin tiensä raivanneet veivät suoraan finaaliin selvinneitä ensimmäisistä ruuduista alkaen. Avoimessa luokassa Simo Flink teki reiät kahteen ensimmäiseen ruutuun eikä saanut niitä paikattua. Kun vielä seiskaankin tuli reikä eikä paikkoa ja kasi jäi tyhjäksi niin Tony Ranta vei finaalin ehjällä pelillään pistein 205 – 157. BCD- luokassa Jouko Forsten teki reiän ykkösruutuun mutta sai sen paikattua. Kun jatkossa tuli tyhjät ruutuihin 2,3,8,9 ja 10 niin ruutuihin 4-7 tehty neljän kaadon putki ei riittänyt Raimo Palokoskea vastaan. Raimo teki ehjän sarjan ja neljän kaadon putken ruutuihin 7-10 vieden finaalin nimiinsä selvin lukemin 227 – 167.

Finaalin tulokset

Teksti ja kuvat: Risto Tuomala