Pori Senior Open 2021 Maalissa

25.1.2021

Pori Senior Open 2021 parhaat: Petri Mannonen (vas), Ari Halme, Kimmo Järvinen, Marko Saarni, Kimmo Lehtonen ja Ossi Kuningas
Pori Senior Open 2021 parhaat: Petri Mannonen (vas), Ari Halme, Kimmo Järvinen, Marko Saarni, Kimmo Lehtonen ja Ossi Kuningas
Pori Senior Open 2021 voittaja Kimmo Lehtonen
Pori Senior Open 2021 voittaja Kimmo Lehtonen

Suurta keilailujuhlaa alusta loppuun! Nyt olisi tarinaa vaikka muille jakaa. Tyhmä sanonta, mutta jaettavaksi tässä vain osa kun kirjoitustaito ei riitä mielikuvituksen kanssa samalle viivalle. Kilpailu oli jaettu 31 kilpailulähtöön joista vain finaaliviikon 2 erää maanantai ja tiistai oli pienillä suoritusmäärillä sekä viimeinen perjantai puolitäynnä. Kilpailun kaikki muut erät täyttyivät senioreista pääosin ihan täyteen tai vain muutamalla vajaana. Vaikka peliaika oli puolitoista viikkoa niin 8 parasta päivää keräsi 133 pelaajaa ja yli 450 pelisuoritusta ja tunnelma on aina erilainen kun halli on täynnä hyväntuulisia pelaajia Dire Straitsin soidessa taustalla. Seniorinaisten osallistumismäärä 27 yllätti myös positiivisesti.

Itse peliin:

Finaaliraja ennustuksen haarukka piti ja raja nousi tuohon 1752 pisteeseen.

Alkukilpailun kärkeen viimeisenä lauantaina kiipesi Petri Mannonen 1906 tuloksella tiukasti ohi Kimmo Lehtosen 1903. Kolmas sija oli 300 sarjan heittäneellä Pasi Paalosalolla 1876.

Alkukilpailun 6 parasta sai huilata finaalin ensimmäisen osion jossa 24 Senioria heitti jatkopaikasta. 1. osiossa Kari Vuorinen Ke-Ka-53 löysi parhaimman pelilinjan 4-sarjan tuloksella 905 ja kirjautti ensimmäisenä jatkopaikkaan.

2. osiossa nuo huilanneet kärkimiehet pääsivät pelin makuun ja taistelu voitosta todellisuudessa alkoi. Reijo Saarinen ja Ossi kuningas onnistuivat parhaiten ensimmäisessä sarjassa, mutta sitten kolmikko Mannonen 962 Lehtonen 951 Paalosalo 894 karkasivat muilta. 

3. osiossa Kimmo Lehtosella oli ”surkea” lähtö 192 ja Mannosella taas peli kulki 244 ja sai eron jo yli 60 pisteeseen ja näytti tasaisesti tekevän kaulaa. Kimmo kuitenkin heitti neljänteen 11 kaatoa ja 279 ja 8 sarjan jälkeen heidän eronsa oli vain 29 pistettä Petri Mannosen hyväksi. Takana tapahtui enemmän muutoksia kun Pasi Paalosalo tippui 10 pisteellä 4. osion ulkopuolelle, Kimmo Järvinen kiilasi hyvällä pelillä kolmanneksi. Round Robin peleihin selvisi myös Ossi Kuningas, Marko Saarni ja Ari Halme.

4. osio Round Robin alkoi Petri Mannosen ja Kimmo Lehtosen keskinäisellä pelillä joka oli molemmilta hieman nihkeä, mutta Kimmo vei sen niukasti. Petri ei saanut lopuissakaan peleissä sitä ihan huippusarjoja kun taas Kimmo löysi lähes ”flow”-tilan ja voitti 4 seuraavaa peliä isoin numeroin ja johti ennen viimeistä sarjaa noin 200 pisteellä joten viimeinen sarja oli vain kosmetiikkaa ja odotettavissa oli voittajan tavaramerkki, käsilläkävely. Tuon Kimmo teki yleisön aplodien säestyksellä.

Kimmo Lehtosen voittotulos 3065, Petri Mannonen 2937 ja kolmanneksi hyvällä kirillä nousi Ari Halme 2929 ( vai oliko syynä että Ari jutteli keiloille lähes joka heiton jälkeen ).

Pelin jälkeen tuli positiivista palautetta pelaajilta leveällä rintamalla kilpailun järjestelyistä ja tunnelmasta yms. Tuo tietysti tuntuu hyvältä, mutta tuota tunnelmaa ei pysty tekemään muut kuin keilaajat itse ja siksi siis sydämestäni kiitän kaikkia kilpailijoita jotka yhdessä saitte aikaan jotain huikeaa.

 

Ensi vuonna on odotettavissa parannusta nykyiseen noiden puitteiden osalta sekä toivottavasti myös pandemian osalta.

 

Toivotan kaikille mukavaa keilakevättä ja samalla kutsun Seniorit takaisin Poriin Seniorien SM kilpailuihin muutaman viikon päästä.

 

Ari Kotiranta